Schoorsteenbrand aan De Kalkovens in Zwartsluis

henry-wallinga-schoorsteenbrand-kalkovens-zwartsluis-01ZWARTSLUIS – De brandweer van Zwartsluis moest maandagmiddag uitrukken naar De Kalkovens voor een schoorsteenbrand. Bij aankomst van de brandweer trof men een hevig rokende schoorsteen aan.

De bewoner had inmiddels al zout in de kachel gegooid. Brandweermannen haalden de kachel leeg en trokken deze voor het kanaal weg. Isolatiemateriaal achter de kachel had inmiddels al vlam gevat en ook bovenin het kanaal was een rode gloed te zien.

De hoogwerker van brandweer Zwolle werd opgeroepen om het kanaal grondig te vegen. Een flinke hoeveelheid creosoot kwam vrij en de temperatuur in het kanaal nam al snel weer af.

De bewoners zullen, voordat er weer gestookt kan worden, het kanaal eerst flink moeten aanpakken om herhaling te voorkomen.