Twee zwaargewonden bij ongeluk op A28 bij Rouveen

henry-wallinga-ongeval-a28-rouveen-10ROUVEEN – Bij een ernstig ongeval op de A28 bij Rouveen zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee personen ernstig gewond geraakt. De slachtoffers moesten door de brandweer uit hun voertuigen worden bevrijd en zijn daarna met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De precieze toedracht van het ongeval is nog niet bekend en word onderzocht door de verkeersongevallendienst. De blauwe Skoda Fabia is in ieder geval hard in de vangrail terechtgekomen waarbij de motor compleet uit het voertuig werd gerukt. De bestuurder van deze auto en de bestuurder van de Mercedes bestelbus zijn zwaargewond geraakt. De twee inzittenden van de grijze Mercedes stationwagen bleven, ondanks een flinke klapper, ongedeerd.

Door het ongeval waren alle rijstroken richting het noorden afgesloten voor al het verkeer. Volgens Rijkswaterstaat zou de afsluiting tot 04:00 uur duren. Automobilisten die voor het ongeval stonden mochten terug naar de oprit bij de Lichtmis. Vrachtverkeer moest wachten tot de weg weer vrij werd gegeven.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de drie voertuigen afgevoerd. Ondertussen werd al druk de beschadigde vangrail gerepareerd. In verband met deze reparatie was ook de eerste rijstrook in tegengestelde richting afgesloten voor het verkeer.