Gasleiding geraakt bij bouwrijp maken van kavel

henry-wallinga-gaslek-lakensnijdersgilde-hasselt-12HASSELT – Een graafmachine heeft vrijdagmiddag bij het bouwrijp maken van een kavel een gasleiding geraakt. Direct werd de netbeheerder en de brandweer ingeschakeld. De Lakensnijdersgilde, in de nieuwbouwwijk “Om de Weede”, werd afgezet vanwege de lekkage aan de 100 millibar leiding.

De machinist van de graafmachine was bijna klaar met zijn werkzaamheden maar stuitte op de leiding waarbij deze uit de mof schoot met de lekkage tot gevolg. Dat de leidingen langs de weg liepen was bekend maar de exacte positie komt niet overeen met de papieren.

Gezien de diepte van de leidingen zou het bij een volgende kavel maar zo weer raak kunnen zijn. Waarom de gasleiding, maar ook de waterleiding en enkele stroomkabels, zo ondiep liggen is niet bekend. Bij eerdere werkzaamheden werd al een telefoonkabel kapot getrokken.