Twee doden bij brand op woonboot in Zwolle

henry-wallinga-brand-woonboot-zwolle-09ZWOLLE – Bij een korte felle brand op een woonboot in het Almelose Kanaal zijn vannacht twee mensen en een hond omgekomen. De brand brak in de nacht van zaterdag op zondag rond 02:00 uur uit. Omwonenden merkten de brand op en schakelden direct de hulpdiensten in.

Een buurtbewoner en wat jeugd uit de buurt hebben nog geprobeerd de bewoners, een man van 70 en een vrouw van 64, wakker te krijgen maar door het gevaar van een brandende gasfles moesten zij helaas de poging staken. De brandweer trof de levenloze lichamen aan tijdens het blussen en heeft de lichamen naar de kant gebracht. Later troffen zij ook het overleden huisdier aan.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand om uit te sluiten of er sprake is van brandstichting. Vooralsnog lijkt dit niet het geval en moet men spreken van een noodlottig ongeval.

Update 19 oktober:

De politie heeft getuigen gehoord en technisch onderzoek verricht. Daaruit is gebleken dat de brand een technische oorzaak heeft. Vermoedelijk is de brand ontstaan op de plek waar een televisie stond.