Brand bij diervoederproducent Agrifirm in Meppel

henry-wallinga-brand-agrifirm-meppel-04MEPPEL – Bij diervoederproducent Agrifirm aan de Oliemolenweg is vrijdagmiddag brand uitgebroken in een machine. De brand woedde op de tweede verdieping in een machine die hondenbrokken verkruimeld.

De Veiligheidsregio Drenthe schaalde snel op naar grote brand waardoor de brandweer van Meppel assistentie kreeg van de korpsen Steenwijk, Ruinerwold, De Wijk/Koekange en Vledder. Bij de brand raakte niemand gewond.

Vanaf de buitenkant was er van de brand weinig te zien maar toch wist de brand zich van de tweede naar de eerste verdieping te verspreiden. “De machine die hondenbrokken verkruimelt is onderdeel van een installatie. Door die installatie is de brand verder door het bedrijf verspreid”. zegt een woordvoerster van de Veiligheidsregio Drenthe.

De brand lijkt zich te beperken tot het pand zelf waardoor de gevolgen voor de omgeving zeer beperkt zijn.