Keukenbrand aan Zilverschoon in Genemuiden

henry-wallinga-brand-zilverschoon-genemuiden-05GENEMUIDEN – In een woning aan de Zilverschoon is vannacht brand uitgebroken. De bewoner werd opgeschrikt door een knal en kwam er al snel achter dat zijn keuken in brand stond. Snel riep de man de rest van zijn familie, alarmeerde de hulpdiensten en vluchtte het huis uit.

De brandweer van Genemuiden was snel ter plaatse en had de brand in de vaatwasser snel onder controle. De politie heeft een drietal woningen een korte tijd ontruimd vanwege de brand. Alle bewoners werden opgevangen bij buren.

De bewoner is vanwege mogelijke rookinhalatie onderzocht door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De bewoners van de naastgelegen woningen mochten al spoedig weer terug naar huis maar de bewoners van het getroffen pand moest de nacht elders doorbrengen.

Salvage, een overkoepelende organisatie namens alle brandverzekeraars, werd ingeschakeld om de gedupeerden te helpen bij de verdere afwikkeling.