Grote brand verwoest botenloods in Giethoorn

henry-wallinga-brand-beulakerweg-giethoorn-01GIETHOORN – Een botenloods aan de Beulakerweg is donderdagavond door een zeer grote brand compleet verwoest. De brandweer van Giethoorn kreeg om 22:34 uur de melding binnen van de brand. Bij aankomst stond de gehele loods al vol rook en niet veel later sloegen de vlammen uit het dak.

De brand werd al snel opgeschaald naar grote brand en na een half uur zelfs zeer grote brand. De opschaling was voornamelijk om overslag naar naastgelegen rietgedekte panden te voorkomen. Doot dit snelle optreden bleef de brand beperkt tot de loods en de in de loods opgeslagen boten en punters. Tijdens de brand waren enkele explosies te horen. Dit kwam volgens de woordvoerder van de Veiligheidsregio IJsselland van in het pand aanwezige gasflessen.

Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Bewoners van de naastgelegen woningen werden tijdelijk ondergebracht in een horecagelegenheid verderop in de straat. Zij moesten op last van de brandweer hun woningen verlaten. De loods is tot de grond toe afgebrand. De brandweer zal nog tot diep in de nacht bezig zijn met het nablussen. Bij de brand raakte voor zover bekend niemand gewond. Hoe de brand is ontstaan zal in de loop van de morgen worden onderzocht.