Flinke buitenbrand aan Zwartewaterkloosterweg

henry-wallinga-buitenbrand-zwartewaterkloosterweg-rouveen-05ROUVEEN – In natuurgebied “Olde Maten” is woensdagavond brand ontstaan in een bult van takken en boomstronken. De Hasselter brandweer werd om 21:43 uur gealarmeerd voor de buitenbrand aan de Zwartewaterkloosterweg. Een politie-eenheid zag van flinke afstand de vlammen en gaf dit door aan de meldkamer. Ondertussen hadden passanten ook contact gezocht met de meldkamer om dezelfde brand te melden.

De brand in het snoeiafval was snel onder controle, maar om alles goed uit te kunnen maken was heel veel water nodig. Dit werd verderop met vele meters slang uit een sloot gehaald. Na een dik uur blussen was de klus geklaard en kon er worden begonnen met het opruimen van het ingezette materieel. Tegen 23:00 uur keerden de brandweerwagens terug naar de kazerne. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.