Zonnedak van boot vat vlam in Zwartsluis

henry-wallinga-brand-oudediep-zwartsluis-05ZWARTSLUIS – Brandweerkorpsen van Zwartsluis en Hasselt werden maandagmorgen 3 oktober om 11:57 uur opgeroepen voor een scheepsbrand. Op een boot aan Het Oude Diep zou brand zijn ontstaan. Tijdens het aanrijden werd al snel het een en ander duidelijk en kon de brandweerpost van Hasselt alweer inrukken.

Door een nog onverklaarbare reden had een zonnedak vlam gevat op een boot die op het droge lag bij een jachthaven. Het druipende dakje zorgde dat een afdekzeiltje over het bedieningspaneel ook vlam vatte. Het vuur was echter al snel gedoofd.

Na een inspectie met de warmtebeeldcamera en een visuele check in de boot zelf konden de brandweermannen al snel weer terug naar de kazerne. De gearriveerde politie werd door de bevelvoerder op de hoogte gebracht. Zij hebben aan boord een kijkje genomen en een onderzoek ingesteld. Het brandje veroorzaakte alleen schade aan de buitenkant van de boot. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.