Politieachtervolging leidt tot meerdere aanhoudingen

henry-wallinga-politieachtervolging-stadshagen-zwolle-05ZWOLLE – De politie heeft woensdagmiddag 21 september twee mannen, een jongen en een vrouw aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. De aanhoudingen vonden plaats na een wilde achtervolging door de wijken Dieze, Holtenbroek en Stadshagen.

Agenten in burger waren in de wijk Dieze getuige van een mogelijke drugsdeal. Ze wilden de betreffende auto met daarin de vier personen staande houden voor een controle maar de Volkswagen Golf reed weg. Daarop hebben de agenten de achtervolging ingezet. Ze werden geassisteerd door agenten in een opvallende politieauto en een onopvallende auto.

Opiumwet
Op de Oude Wetering konden de agenten een 23-jarige vrouw uit de gemeente Kampen en een 27-jarige man uit Zwolle aanhouden nadat ze zichzelf klem hadden gereden. Twee van de inzittenden, een 22-jarige man en een 17-jarige jongen uit Zwolle, probeerden te voet te vluchten maar zijn alsnog aangehouden op de Schuilenburgstraat. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau en worden verdacht van het overtreden van de Opiumwet.

Tijdens de achtervolging werd het politievoertuig meerdere keren geramd door de vluchtende auto. Daarbij liepen beide voertuigen schade op. Door de op de vlucht geslagen auto werd een kat doodgereden en kregen stratenmakers de schrik van hun leven toen een hekwerk ondersteboven werd gejaagd. De auto is in beslag genomen en wordt nog onderzocht.