Gewonden bij ongeval op N48 bij Balkbrug

henry-wallinga-ongeval-n48-balkbrug-14BALKBRUG – Bij een aanrijding tussen een drietal voertuigen en een vrachtwagen op de N48 bij zijn dinsdagmiddag rond 17:25 uur twee personen gewond geraakt. De bestuurder van een Volvo stationwagen reed van Ommen richting Balkbrug en kwam door onbekende reden op de verkeerde weghelft in botsing met een vrachtwagen met bulkoplegger.

Door de aanrijding, waarbij het achterwiel van de trekker compleet werd losgerukt en twee banden van de oplegger lek raakten, begon de Volvo te tollen en kwam in botsing met een Kia en een BWM die achter de vrachtwagencombinatie reden. De bestuurder van de Volvo is door de brandweer uit zijn auto gehaald waarna de man is overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de bestuurster van de Kia is voor controle naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de BMW en de vrachtwagenchauffeur bleven ongedeerd.

Het mobiel medisch team hoefde niet in actie te komen en kon al snel weer plaatsnemen in de traumahelikopter om de terugreis in te zetten. De N48 was voor de hulpverlening, het VOA-onderzoek en de berging urenlang in beide richtingen afgesloten geweest tussen de rotonde Ommerkanaal en de aansluiting met de N377. Tegen 20:45 uur werd de weg weer vrijgegeven.