Gasleiding geraakt tijdens bodemonderzoek in Zwolle

henry-wallinga-gaslek-grip2-stadshagen-zwolle-10ZWOLLE – Tijdens boringen voor een bodemonderzoek aan de Erfwal in de Zwolse wijk Stadshagen is vrijdagmorgen 16 september rond 10:30 uur een gasleiding geraakt. De transportleiding met een diameter van zo’n 30 centimeter ligt op ongeveer vier meter diepte. Door het lek werd een flinke gaswolk over de wijk geblazen waarop de Veiligheidsregio IJsselland groots opschaalde.

Diverse brandweereenheden en meetploegen werden opgeroepen. Politieagenten sloten straten af en heeft in overleg om veiligheidsredenen 21 woningen ontruimd. Bewoners werden opgevangen in het Cultuurhuis aan de Werkerlaan. Met behulp van een waterscherm werd het gas neergeslagen om zo geen gevaar te vormen. Enexis heeft de grote transportleiding afgesloten. Omdat het hier om een zogenaamde ringleiding gaat zit niemand zonder gas.

Rond 13:00 uur was het gevaar geweken en konden de bewoners weer terug naar hun huizen, ook het treinverkeer wat was stilgelegd werd langzaamaan weer hervat.