Automobilist belandt in sloot na mislukte inhaalactie

henry-wallinga-ongeval-ordelseweg-sloot-zwolle-02ZWOLLE – Op de Ordelseweg is vrijdagmiddag een auto in de sloot terechtgekomen na een mislukte inhaalactie. De jongeman wilde een tractor met aanhanger inhalen maar zag in zijn spiegel dat de auto achter hem dit ook wilde. Hierop stuurde de jongen weer terug om achter de inhalende auto aan te sluiten.

Op het moment dat de jongen voor de tweede keer de tractor wilde inhalen merkte hij te laat een tegenligger op. Om een botsing te voorkomen stuurde hij de berm in maar raakte daarna in de sloot. Hij kon zichzelf via het bijrijdersportier in veiligheid brengen.

De bestuurder hield slechts een nat pak over aan het avontuur. De auto, die door bergingsbedrijf Wolves uit de sloot werd getakeld, kwam er minder goed vanaf. De kans dat deze weer opgeknapt kan worden is vrij klein.