Fietser gewond na aanrijding met motor op Stouweweg (Update)

Henry-Wallinga©-Ongeval-Stouweweg-Zwartsluis-13ZWARTSLUIS – Op de Stouweweg is dinsdagmorgen een fietser gewond geraakt na een aanrijding met een motor. De man reed op zijn elektrische fiets op de Stouweweg en wilde linksaf naar een bedrijf om te gaan werken. Op het moment dat de man wilde afslaan werd deze van achteren aangereden door een motorrijder.

De man, Een 59-jarige fietser uit Zwolle, vloog enkele meters door de lucht en kwam hard op het asfalt terecht. Een tweetal ambulances werden ingezet om zich te ontfermen om de man. Het slachtoffer was niet meer aanspreekbaar en is met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De 59-jarige motorrijder uit Emmeloord bleef ongedeerd.

Een medewerker van de verkeersongevallendienst heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. In verband met dit onderzoek was de Stouweweg afgesloten voor al het verkeer. Mogelijk had de felle laagstaande zon iets te maken met het ongeluk.

De Stouweweg is momenteel een onderdeel geworden van een sluiproute richting Meppel. De Zomerdijk, tussen Beukers en Meppel, is afgesloten vanwege groot onderhoud.

De 59-jarige Zwollenaar is donderdagochtend aan zijn verwondingen bezweken.