Kleine brand in schip op scheepswerf in Hasselt

Henry-Wallinga©-Scheepsbrand-Bodewes-Hasselt-08HASSELT – Op een schip aan een scheepswerf aan de van Nahuysweg is donderdagmorgen brand ontstaan. Na laswerkzaamheden brak er een kleine brand uit met veel rookontwikkeling. Medewerkers van de werf moesten een bluspoging staken door de rook.

Brandweerkorpsen van Hasselt en Genemuiden werden opgeroepen voor de scheepsbrand en waren snel ter plaatse. Het vuurtje was snel geblust waarna de ruimte rookvrij werd gemaakt met behulp van de overdrukventilator. Voor de Genemuidiger spuitgasten was er niets te doen en deze keerden dan ook, na een kort moment stand-by te hebben gestaan, weer terug naar de tapijtstad.

Na een klein uurtje kwam aan de inzet van de brandweer een eind en kon men weer inpakken en terug naar de kazerne. De omvang van de schade is niet bekend.