Brand in machinekamer schip op werf in Zwartsluis

Henry-Wallinga©-Scheepsbrand-Geertman-Zwartsluis-05ZWARTSLUIS – Op een scheepswerf aan Het Bosch in Zwartsluis heeft maandagmiddag een korte brand gewoed in een machinekamer van een binnenvaartschip. De schipper merkte de brand op die was ontstaan tijdens werkzaamheden aan zijn schip. Direct werd de brandweer ingeseind en probeerden werknemers de brand te blussen.

Brandweerkorpsen van Zwartsluis en Hasselt waren snel ter plaatse en hadden de brand vrij vlot onder controle. Na het ventileren van de machinekamer werd een laatste controle met een warmtebeeldcamera uitgevoerd om zeker te zijn dat de brand geblust was. Met de camera waren geen bijzonderheden te vinden en konden de brandweermannen de ingezette materialen weer inpakken en gereedmaken voor een volgende inzet.