Gewonden bij botsing tussen auto en vrachtwagen

Henry-Wallinga©-Ongeval-N377-Rouveen-13ROUVEEN – Op de Nieuwe Dedemsvaartweg, de N377 tussen De Lichtmis en Nieuwleusen, heeft woensdagavond een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een vrachtwagen. Twee inzittenden van de auto raakten hierbij gewond en zijn overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle.

Het ongeval ontstond toen de vrachtwagen af moest remmen en zo ver mogelijk naar de rechterzijde van de weg moest voor een naderend breed transport. De bestuurder van de auto merkte dit te laat op en botste op de achterkant van de vrachtwagen. Een poging om de vrachtwagen te ontwijken mocht niet baten. Twee dames die op de achterbank van de auto zaten raakten, ondanks het dragen van de veiligheidsgordel, gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De chauffeuse en de twee mannen die voorin de auto zaten bleven ongedeerd.

De verkeersongevallendienst heeft het ongeval in onderzoek. Bergingsbedrijf Wolves heeft de zwaar beschadigde Toyota Yaris afgevoerd. De vrachtwagen raakte licht beschadigd en kon zelf verder rijden. Verkeer werd om beurten langs het ongeval geleid.