Botsing door voorrangsfout op Haersterbroekweg

Henry-Wallinga©-Ongeval-Haersterbroekweg-Zwolle-03ZWOLLE – Bij een botsing tussen twee personenauto’s is maandagmorgen een automobilist gewond geraakt. De man reed op de Haersterbroekweg richting de Lichtmisweg maar zag een auto komende uit de Bomhofsweg over het hoofd. Een poging om de auto te ontwijken mislukte en de twee voertuigen kwamen hard met elkaar in botsing.

De veroorzaker schoot na de klap rechtdoor een weiland in. De geramde auto draaide een halve slag en kwam zwaar gehavend midden op de weg tot stilstand. De opgeroepen brandweer van Zwolle heeft samen met het ambulancepersoneel de gewonde automobilist uit het voertuig gehaald waarna de man met nog onbekend letsel is overgebracht naar het ziekenhuis.

Een uitgebreid onderzoek naar de oorzaak was na overleg met de verkeersongevallendienst niet nodig, de verklaringen en de situatie ter plekke waren duidelijk. Dit ongeval was te wijten aan een voorrangsfout.