Kop staartbotsing op Zomerdijk bij afslag Doosje

Henry-Wallinga©-Ongeval-Zomerdijk-Doosje-02WANNEPERVEEN –  Op de Zomerdijk, de N375, heeft vrijdagmiddag een kop-staartaanrijding plaatsgevonden. Het ongeval ontstond toen een camper vanaf de Zomerdijk linksaf het buurtschap Doosje in wilde slaan. Een auto en een bestelauto stonden netjes te wachten tot de camper was afgeslagen, een achterop komende auto zag de stilstaande auto’s te laat en botste vol achterop een bestelbus.

De bestuurder van de auto werd in een ambulance onderzocht op letsel. Na controle bleek dat de man geen letsel had opgelopen bij de aanrijding. De twee inzittenden van de bestelbus kwamen met de schrik vrij. Door de enorme klap raakten de twee voertuigen zwaar beschadigd en werden door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd. Verkeer werd via het naastgelegen fietspad langs het ongeval geleid.