Auto raakt in slip en belandt in sloot langs Oppen Swolle

Henry-Wallinga©-Ongeval-OppenSwolle-Vollenhove-09VOLLENHOVE – De hulpdiensten zijn maandagmorgen in alle vroegte uitgerukt voor een melding van een voertuig te water aan de Oppen Swolle. Eenmaal ter plaatse bleek een verlaten voertuig schuin in een sloot te staan. De bestuurder was in geen velden of wegen te bekennen.

De bestuurder van de auto, die onderweg was van Vollenhove richting Zwartsluis, raakte ter hoogte van de afslag naar de Kadoelerweg in een slip en kwam in de sloot terecht. Hij regelde bij de vlakbij gelegen garage vervangend vervoer en vroeg aan de garagehouder om de auto te bergen. Voorbijgangers die de auto in de sloot zagen liggen sloegen direct alarm waarop de vele hulpdiensten met spoed naar het opgegeven adres gingen. Een bekende van de man, die inmiddels op de hoogte was gebracht van het eenzijdig ongeval, spoedde zich ook naar de ongevalslocatie na het merken van de vele gealarmeerde hulpdiensten om te melden dat alles oké was. Hierop keerden de ambulance en brandweer weer terug naar het veiligheidshuis in Zwartsluis.

Een berger heeft het voertuig, dat relatief weinig schade opliep, uit de sloot getakeld en bij het garagebedrijf afgezet voor een grondige beurt.