Tank van vrachtwagen lekgeslagen door putdeksel

Henry-Wallinga©-Gasolie-Sasdijk-Genemuiden-13GENEMUIDEN – Op de Sasdijk is vanmorgen een dieseltank van een vrachtwagen lekgeslagen door een loskomende putdeksel met putrand. De vrachtwagen reed met het linker voorwiel over de inspectieput toen het bovenste deel losraakte en dwars onder de tank kwam. Hierdoor ontstond een flink gat in de tank en de diesel stroomde over de weg.

Ongeveer 650 liter diesel is op het wegdek terecht gekomen. De brandweer van Genemuiden werd opgeroepen om te komen assisteren. Zij hebben de vloeistoflekkage ingedampt en de straatkolken afgedekt zodat er niets meer in het riool kan verdwijnen. Het wegdek en het riool zijn door veeg- en zuigauto’s van de firma van der Kolk gereinigd. Een bergingsbedrijf heeft de truck afgesleept naar een garage om de tank te vervangen.