Minderjarige crasht met gestolen auto in Stadshagen

Henry-Wallinga©-Crash-Stadshagenallee-Zwolle-05ZWOLLE – Op de Stadshagenallee in Zwolle heeft dinsdagavond een minderjarige met een gestolen auto een ongeluk veroorzaakt en is daarna op de vlucht geslagen. De politie wist de jonge bestuurder al snel in de boeien te slaan en kreeg daarbij hulp van buurtbewoners en een agent in burger. De 17-jarige inwoner van Zwolle reed met hoge snelheid in een gestolen Hyundai en sloeg na een rotonde over de kop. Daarbij raakten twee andere voertuigen ook beschadigd.

Het ongeval zorgde voor een flinke verkeerschaos in de Zwolse wijk. Voor zover bekend raakte bij het ongeval niemand gewond. Naast het gestolen voertuig raakten er ook twee andere voertuigen beschadigd. De inzittenden van deze voertuigen zagen dat de bestuurder direct na de crash het hazenpad koos. De auto bleek eerder die dag gestolen te zijn in Hasselt.

Bergingsbedrijf Wolves heeft de gestolen Hyundai weer op de wielen getakeld en afgevoerd. Ook één van de beschadigde wagens moest worden afgevoerd, de andere kon zelf zijn weg vervolgen. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.