Motorrijder zwaargewond na botsing op Blaloweg

Henry-Wallinga©-Ongeval-Blaloweg-Zwolle-08ZWOLLE – Op de Blaloweg is in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 juli een motorrijder zwaargewond geraakt bij een botsing met een bestelbus. Het ongeval ontstond toen de bestuurder van de bestelbus vanaf de Zwartewaterallee linksaf wilde slaan de Katerdijk op en daarbij de tegemoetkomende motorrijder, rijdend op de Blaloweg, over het hoofd zag.

Door de aanrijding kwam de motorrijder enkele tientallen meters verderop op het fietspad terecht, zijn motor kwam iets verder in de berm tot stilstand. Ambulancepersoneel heeft de 23-jarige motorrijder uit Zwolle snel overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de bestelbus bleef ongedeerd. Een medewerker van de verkeersongevallendienst heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk. Hiervoor was de kruising gedeeltelijk afgesloten en verkeer werd omgeleid.

Bergingsbedrijf Wolves mocht na het sporenonderzoek de bus en de motor afvoeren naar het depot. De verkeerslichteninstallatie, die normaliter zorgt voor een veilige doorstroming, was ten tijde van het ongeval buiten werking.

De motorrijder is een dag later aan zijn verwondingen overleden. De politie wil graag in contact komen met getuigen van de aanrijding en vraagt aan mensen die wel getuige waren, maar nog niet met de politie hebben gesproken om contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.