Auto raakt van de weg op Kolderveense Bovenboer

Henry-Wallinga©-Ongeval-KolderveenseBB-Nijeveen-06NIJEVEEN – Op de Kolderveense Bovenboer in het buitengebied van Nijeveen is zaterdagmiddag een auto van de weg geraakt en in een sloot terecht gekomen. De vijf inzittenden konden allen zelfstandig de kleine Seat Arosa verlaten.

Het opgeroepen brandweerkorps van Meppel en brandweerduikers uit Emmen en Assen kregen al snel na de oproep voor een voertuig te water te horen dat hun komst niet meer nodig was, iedereen was inmiddels uit het voertuig. Ambulancepersoneel ontfermde zich om de vijf dames die hevig geschrokken in het weiland zaten te wachten op hulp. Twee van hen werden overgebracht naar het ziekenhuis met nog ombekend letsel.

De bestuurster reed vanuit buurtschap De Klosse richting Nijeveen en heeft op de Kolderveense Bovenboer een scherpe bocht gemist. Ondanks een poging het voertuig tijdig te stoppen raakte het toch te water. Medewerkers van de verkeersongevallendienst hebben onderzoek gedaan naar de exacte oorzaak van het ongeval. Bergingsbedrijf Wolves heeft de beschadigde auto uit de sloot getakeld en afgevoerd.