Automobilist valt in slaap en botst op vrachtwagen

Henry-Wallinga©-Ongeval-A28-Lichtmis-04DE LICHTMIS – Op de A28 tussen Staphorst en Zwolle, ter hoogte van afslag De Lichtmis, is zaterdagmiddag een auto achterop een vrachtwagen gereden. De bestuurder was in slaap gevallen tijdens het rijden en schrok weer wakker toen de aanrijding had plaatsgevonden.

Door de botsing raakte de Toyota Prius zwaar beschadigd en onbestuurbaar. De auto reed dwars de weg over richting de vluchtstrook en botste tegen de vangrail. Zowel de bestuurder als zijn bijrijdster werden onderzocht in een ambulance maar van letsel bleek geen sprake. Het duo mocht plaatsnemen in de bergingsauto waarop inmiddels de gehavende personenauto al was geladen. De vrachtwagencombinatie had behalve een lichte kras op de lichtbalk geen schade en kon zelf zijn weg vervolgen.

Tijdens de afhandeling van het ongeval werd de derde rijstrook afgesloten en werd een snelheidsbeperking opgelegd van 70 kilometer per uur.