Brand in afzuiginstallatie van mattenproducent Rinos

Henry-Wallinga©-Brand-Rinos-Genemuiden-15GENEMUIDEN – In een fabriek van fabrikant Rinos aan de Klaas Fuitestraat is maandagmorgen brand ontstaan. De brand die ontstond in een machine is via de afzuiginstallatie overgeslagen naar het dak. Flinke rookwolken kwamen vrij waarop direct de fabriek en het kantoor werden ontruimd.

De sprinklerinstallaties in het pand en in de afzuiginstallatie hadden de brand binnen snel onder controle. Alleen de brand op het dak moest nu nog worden geblust. Brandweermannen klommen via een ladder het dak op en bestreden met enkele stralen hoge druk de brand. Naast de twee brandweervoertuigen van brandweer Genemuiden werden ook collega’s van Hasselt, Kampen en Zwolle opgeroepen.

Door het snelle ingrijpen van de Genemuidiger brandweer werd alleen ter nacontrole gebruik gemaakt van de hoogwerker van Kampen, de overige opgeroepen voertuigen konden weer inrukken. Bij de brand raakte niemand gewond. De productie ligt momenteel stil vanwege de opgelopen schade aan dak en machine.