2e Brandweerrally gewonnen door team Zwolle

Henry-Wallinga©-Brandweerrally-Hasselt-2016-03HASSELT – Afgelopen zaterdag 25 juni werd er in Hasselt voor de tweede maal de Brandweerrally van de Veiligheidsregio IJsselland georganiseerd welke riant werd gewonnen door het team uit Zwolle. De ploeg uit Hardenberg werd tweede gevolgd door de ploeg uit Giethoorn. De vrijwilligers van de Hasselter brandweer, die vorig jaar de rally wonnen in Steenwijk, ontvingen in totaal 8 teams die verspreid door de Hanzestad 10 opdachten moesten uitvoeren. Een slotspel werd gehouden op het veld bij de sporthal.

De brandweerrally, ontstaan uit de vroegere Steenwieker Rooie Aenen Tour, is bedoelt voor teambuilding en het onderhouden van de contacten tussen de verschillende brandweercollega’s uit de Veiligheidsregio IJsselland. De deelnemende teams waren afkomstig uit Dedemsvaart, Ommen, Dalfsen, Giethoorn, Nieuwleusen, Zwolle, Hardenberg en Steenwijk.

De opdrachten die uitgevoerd moesten worden en waarbij de benodigde punten konden worden behaald waren vlot varen, pannenkoek bakken met gebruik van een redset, een skelter rijden aangedreven door water, super Jenga met redgereedschap, een apenbaan over de gracht, toren beklimmen en ondertussen vragen beantwoorden, raad de plaat, steppen op superstep door het plantsoen, ringsteken in gladiatorenstijl op de fietscrossbaan, brandweerslangbowlen en als finale het sponszwembad.

Na afloop van de rally werd de prijsuitreiking gedaan in de sporthal. De prijzen werden uitgereikt door burgemeester Eddy Bilder. De winnaar, team Zwolle, nam de uitdaging aan en zal voor volgend jaar de organiserende partij zijn voor de 3e editie van de Brandweerrally. De avond werd afgesloten met een gezellig samenzijn.

Uitslag Brandweerrally Hasselt 2016

1. Zwolle (153)
2. Hardenberg (139)
3. Giethoorn (124)
4. Nieuwleusen (123)
5. Steenwijk (119)
6. Ommen (116)
7. Dedemsvaart (114)
8. Dalfsen (78)