Brandweer helpt koe op het droge aan Rechterensweg

Henry-Wallinga©-Koe-Rechterensweg-2-Rouveen-03ROUVEEN – De Hasselter brandweer werd vanmorgen om 06:43 uur opgeroepen voor een melding van een dier te water. Aan de Rechterensweg zag een automobilist een koe in het water staan die onmogelijk op eigen kracht weer op het droge kon komen. De melder nam contact op met de 112-alarmcentrale en sprak met de centralist af om de komst van de brandweer af te wachten voor de exacte plaatsbepaling.

De koe stond vlak langs de slootwal en had alle pogingen om het water te verlaten al opgegeven. De brandweermannen, bewapend met brandslangen en touwen, moesten om de koe te bereiken door enkele weilanden lopen. Ook werd door een tweetal brandweermannen een waadpak aangetrokken om vanuit het water hulp te bieden. Het koebeest was nog niet zo zwaar dus de klus was al snel geklaard en stond het dier weer op het droge.

Ondertussen nam de bevelvoerder contact op met de alarmcentrale om via het oormerk de eigenaar van de koe te achterhalen. Zo werd deze op de hoogte gebracht van het hetgeen had plaatsgevonden. Na het reinigen van het ingezette materieel en manschappen keerden de brandweermannen weer terug naar de kazerne. De boer was ondertussen gearriveerd en besloot het dier op stal te zetten om bij de kunnen komen.