Gewonden bij botsing afslag A28 en Achthoevenweg

Henry-Wallinga©-Ongeval-Achthoevenweg-Staphorst-02STAPHORST – Op de afrit van de A28 naar de Achthoevenweg zijn maandagmiddag twee vrouwen en een kindje gewond geraakt bij een aanrijding. Het ongeval ontstond doordat de bestuurster van een Opel Meriva vanaf de snelweg linksaf de Achthoevenweg wilde oprijden en daarbij een naderende Ford Mondeo over het hoofd zag.

De Ford boorde zich diep in de flank van de Opel ter hoogte van de bestuurdersstoel. De opgeroepen brandweer hoefde niet in actie te komen en kon al snel weer terugkeren naar de kazerne. Beide automobilisten en een klein kindje welke in de Ford zat zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Over de aard van hun verwondingen is nog niets bekend.

De verklaringen van beide partijen kwamen overeen zodat een uitgebreid onderzoek naar de oorzaak niet nodig was. Ondanks deze meevaller liep het verkeer flinke hinder op van het incident. Berger Hooikammer heeft de twee totaal vernielde voertuigen afgevoerd.