Bromfietser zwaargewond na botsing met tractor

Henry-Wallinga©-Ongeval-Armstraat-Ruinen-07RUINEN – Een 24-jarige bromfietser uit Ruinen is in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 mei ernstig gewond geraakt na een botsing met een tractor met daarachter een hark.

De man reed op zijn bromfiets vanuit Ruinen op de Armstraat een tractor met hark tegemoet. Door nog onbekende reden reed de bromfietser op de donkere smalle weg met zijn borstkas tegen de hark. De man kwam zwaargewond op de grond terecht, zijn bromfiets kwam vele tientallen meters verderop tot stilstand. Vanwege de mogelijke ernst van de situatie werd direct met de melding aan politie en ambulance ook een traumateam opgeroepen.

In een naastgelegen weiland kon de traumahelikopter landen om zo de arts af te zetten. Nadat de man stabiel was is hij met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De Verkeersongevallenanalyse onderzocht de omstandigheden waaronder dit ongeval plaatsvond. Hiervoor was de Armstraat een geruime tijd afgesloten.