Schoorsteenbrand aan Gennerstraat in Hasselt

Henry-Wallinga©-Schoorsteenbrand-Gennerstraat-Hasselt-07HASSELT – De brandweer van Hasselt werd dinsdagavond opgeroepen voor een schoorsteenbrand. In de Gennerstraat was een bewoner door buren geattendeerd dat zijn schoorsteen wel erg veel rook produceerde en dat er zelfs vonken uitgespuwd werden.

De bewoner dekte direct de inhoud van de kachel af met een flinke laag zand. Toch kwamen er alsmaar meer vonken uit het schoorsteenkanaal omhoog waarop men de hulp inschakelde van de brandweer. Om de schoorsteen makkelijk te benaderen werd een hoogwerker vanuit Zwolle opgeroepen. Ondertussen bleven brandweermannen de situatie nauwkeurig met de warmtebeeldcamera in de gaten houden tot de hoogwerker gearriveerd was en men over kon gaan tot het vegen van het kanaal.

Ondanks dat het kanaal onlangs nog was geveegd kwamen er toch enkele emmers creosoot vrij. Door de enorme hitte was het gemetselde kanaal op enkele plekken gebarsten. De brandweer heeft de bewoner dan ook een stookverbod opgelegd.