Woningbrand aan Marijkestraat in Zwartsluis

Henry-Wallinga©-Brand-Marijkestraat-Zwartsluis-02ZWARTSLUIS – In een woning aan de Marijkestraat is woensdagmorgen brand uitgebroken. De brandweerkorpsen van Zwartsluis en Hasselt kregen om 08:37 uur de melding van de brand die door de buren was opgemerkt.

In de woonkamer was brand ontstaan in een elektrische apparaat, waarschijnlijk een laptop, wat voor een flinke rookontwikkeling zorgde. Ook straalde de brand andere apparatuur aan. De complete woning stond vol dikke zwarte rook. Ook de naastgelegen woningen liepen rookschade op. De bewoner was op het moment dat de brand uitbrak niet aanwezig.

De brand was gelukkig snel onder controle. Stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoner en de buren te assisteren in de verdere afhandeling. De brandweer zal onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.