Vrouw overleden bij aanrijding bij tankstation Haerst

Henry-Wallinga©-Dodelijk-Ongeval-Tankstation-Haerst-02ZWOLLE – Bij een ongeval op het terrein van tankstation Shell Haerst aan de A28 is donderdagmiddag rond kwart voor twee een vrouw om het leven gekomen. De vrouw kwam uit een geparkeerde auto en wilde naar het toilet aan de achterzijde van het tankstation.

Op het moment dat de vrouw van 58 uit Groningen de weg opliep trok net een vrachtwagen op om weg te rijden. Vermoedelijk bevond de vrouw zich in de dode hoek en kon de chauffeur de vrouw niet zien. De chauffeur had nog enkele auto’s voorgelaten om weg te rijden alvorens zelf weer op pad te gaan. Wellicht dacht de vrouw dat zij nog over kon steken om naar het toiletgebouw te gaan.

Door het ongeval werd het tankstation en de parkeerplaats afgesloten en werden en anti-kijkschermen geplaatst. Medewerkers van de verkeersongevallendienst hebben onderzoek gedaan. Tegen half vijf waren alle onderzoeken afgerond en kon men weer gebruik maken van het tanktstation.

De vrachtwagenchauffeur, een 48 jarige Duitser, is aangehouden als verdachte hetgeen een standaardprocedure is bij dodelijke aanrijdingen.