Wietplantage opgerold in bedrijfspand in Zwolle

Henry-Wallinga©-Wietplantage-Loggerweg-Zwolle-02ZWOLLE – De politie heeft dinsdagavond in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Loggerweg een wietplantage opgerold. De wietplanten stonden in een tweetal ruimtes welke zich onder de grond bevonden. De ene ruimte was klaar voor de oogst, de andere stond vol met stekjes van de wietplant.

De wietplantage is direct ontmanteld. Ter plaatse werden de planten versnipperd en de benodigde apparatuur werd in beslag genomen. Naast deze apparatuur werd ook beslag gelegd op enkele aanhangers, steigermateriaal en bouwgereedschappen.

Het is niet de eerste keer dat de politie een inval deed in dit bedrijfspand. Bij een eerdere bezoek werd ook al een wietplantage aangetroffen. De politie hield het pand al enige tijd in de gaten en had nu de nodige mankracht om opnieuw een inval te doen. Een deur werd geforceerd om het pand te kunnen betreden.

Voor de kwekerij ontmanteld kon worden moest de brandweer komen om de ondergrondse ruimtes te ventileren. Vanwege de hoge temperatuur en luchtvochtigheid was het niet te doen om in de krappe, benauwde ruimtes aan het werk te gaan. Om hoeveel planten het precies gaat kon de politie nog niet zeggen.