Woningen ontruimd na brand in portiek

Henry-Wallinga©-Brand-Baanstraat-Zwartsluis-06ZWARTSLUIS – Aan de Baanstraat zijn zondagavond vier woningen ontruimd nadat er een brand was in een portiek. De bewoners van de bovenste twee woningen konden pas worden gered nadat de brand was geblust.

Alle bewoners van de vier woningen zijn door ambulancepersoneel onderzocht vanwege de dikke rook die bij de brand vrijkwam. De alarmcentrale had direct opgeschaald naar middelbrand omdat er nog mensen in de woningen aanwezig waren. Dat betekend dat naast de brandweer van Zwartsluis ook de collega’s van Hasselt met een tankautospuit onderweg waren en vanuit Meppel was een hoogwerker onderweg.

De brandweer van Zwartsluis had de brand gelukkig snel onder controle waarop assistentie van de 2 buurtkorpsen niet meer nodig was. De bewoners van de twee bovenste woningen zullen door rook- en roetschade de nacht elders moeten doorbrengen. Stichting Salvage werd ingeschakeld om de bewoners bij te staan.

De politie, die met meerdere voertuigen aanwezig waren, stelde direct een onderzoek in. Even voor deze brand was er ook al een brand ontstaan in een container. Buurtbewoners wisten deze brand zelf tijdig te blussen. Brandstichting word daarom ook niet uitgesloten. Mocht u iets gezien hebben wat te maken kan hebben met deze twee branden dan verzoekt de politie u om deze informatie met hen te delen. U kunt daarvoor gebruik maken van het telefoonnummer: 0900-8844.