Brandweer redt poes uit sluisdeur

Henry-Wallinga©-Dierenhulp-Poes-Zwartsluis-03ZWARTSLUIS – De brandweer van Zwartsluis werd donderdagavond opgeroepen voor een melding van een dier in nood. Aan de Kolksluiskade hoorden verschillende mensen een poes miauwen en gingen op onderzoek.

Na enig speurwerk werd het beestje aangetroffen zittend op een balk van de sluisdeur. Naast de brandweer kwam ook de politie een kijkje nemen. Een brandweerman in waadpak betrad de ladder om het arme dier te bevrijden vanuit zijn benarde positie.

De poes had waarschijnlijk de bedoelingen van de brandweerman in de gaten en liet zich makkelijk vangen. Om de eigenaar te achterhalen werd de poes in een krat gestopt en meegenomen naar de brandweerkazerne om daar de komst van de dierenambulance af te wachten. Mocht het dier gechipt zijn kunnen de medewerkers van de dierenambulance zo de eigenaar achterhalen.