Brandweer rukt uit voor truck met vastgelopen rem

Henry-Wallinga©-Brand-Spoelstraat-Genemuiden-05GENEMUIDEN – De brandweerkorpsen van Genemuiden en Hasselt werden vanmiddag opgeroepen voor een melding van een “brand wegvervoer”. Bij een bedrijf aan de Spoelstraat zou een vrachtwagen in brand staan.

Eenmaal ter plaatse trof de Genemuidiger brandweer een hevig rokende vrachtwagen aan. Na wat informatie te hebben ingewonnen bij de chauffeur bleek dat de remmen waren vastgelopen. Hierop gaf de bevelvoerder door aan de alarmcentrale dat de komst van de ploeg uit Hasselt niet nodig was.

De chauffeur had nog een poging gedaan om zelf de flink rokende en knetterende remmen te koelen om zo te voorkomen dat zijn combinatie in brand zou vliegen. Helaas lukte dit niet. Vlug koppelde hij de oplegger af en zette zijn truck op een veilige afstand.

Na ruim een kwartier de boel te hebben gekoeld werd met de warmtebeeldcamera gecontroleerd of de temperatuur nog gevaarlijk hoog was. Dit was niet meer het geval waarop het ingezette materiaal kon worden ingepakt. De chauffeur moest wachten op de komst van een monteur voor hij zijn weg weer kon vervolgen.