Auto te water op A28 tussen Lichtmis en Staphorst

Henry-Wallinga©-Ongeval-A28-Lichtmis-01DE LICHTMIS – Op de A28 is dinsdagmiddag een auto te water geraakt. De automobilist kon gelukkig zelf uit de auto klimmen en de komst van de hulpdiensten afwachten.

De man reed in zijn Citroen Berlingo, vanaf de Lichtmis richting Staphorst, toen hij vlak voor het tankstation Dekkersland door nog onbekende oorzaak te water raakte. Opgeroepen brandweerkorpsen van Zwolle, Heerde, Nieuwleusen en Staphorst konden al snel inrukken nadat duidelijk was dat er niemand meer in het voertuig zat.

De man werd onderzocht in een ambulance, een opname in het ziekenhuis was niet nodig. Met een nat pak kon de man in de warme bergingsauto plaatsnemen. Ondertussen werd zijn auto uit het water getakeld door bergingsbedrijf Hooikammer. Door het ongeval ontstond er al snel een flinke file van enkele kilometers.