Machinist omgekomen bij treinongeval in Dalfsen

Henry-Wallinga©-Treinongeval-Dalfsen-09DALFSEN – Vanochtend rond 09:00 uur is een trein ontspoord op het traject Zwolle-Emmen ter hoogte van het Lage Veld te Dalfsen. De trein, die in de richting van Ommen reed, is op een spoorwegovergang in botsing gekomen met een rups-telescoophoogwerker.

Bij het ongeval is de machinist van de trein, een 49-jarige man uit Kampen, om het leven gekomen. De bestuurder van de telescoophoogwerker kon tijdig uit het bakje springen en zichzelf in veiligheid brengen. De trein ontspoorde na de botsing, kantelde en kwam in een weiland en dwars over het spoor tot stilstand.

De circa 15 passagiers die in de trein zaten werden opgevangen in een boerderij. Er werd opgeschaald naar Groot Incident – GRIP 2 waarbij een groot aantal ambulances werd ingezet, alsmede brandweerploegen uit Dalfsen, Ommen, Zwolle en Lemelerveld, politie en een Mobiel Medisch Team. Vier mensen, ui tZwolle en Dalfsen, zijn ter plaatse behandeld en konden na behandeling naar huis. Twee mensen, een 54-jarige vrouw uit Zwolle en een 53-jarige conducteur eveneens uit Zwolle, zijn met letsel overgebracht naar het Isalaziekenhuis.

Vanuit een politiehelikopter zijn opnamen gemaakt van de directe omgeving. De omgeving van de rampplek werd ruim met linten afgezet. Door de klap is de hoogwerker volledig uit elkaar gespat en ook in een weiland terecht gekomen. De machinist van de hoogwerker, een 21-jarige man uit Zwolle, is hangende het onderzoek aangehouden.

Door het ongeval is het treinverkeer tussen Almelo en Mariënberg gestremd. Dit zal volgens een woordvoerder van Pro Rail nog enkele dagen duren.