Veel schade na brand in basisschool De Morgenster

Henry-Wallinga©-Brand-Morgenster-Zwolle-04ZWOLLE – Een korte felle brand op basisschool De Morgenster aan het Korianderplein heeft zondagavond voor veel schade gezorgd. Bij de brandweer kwamen diverse verontrustende telefoontjes binnen waarop de centralist direct opschaalde naar grote brand.

Naast de brandweer van Zwolle werden ook de korpsen van Hattem en Hattemerbroek ingezet. De brand, die woedde in de hal van de school, was snel onder controle maar liet wel een enorme ravage achter. Alle lokalen stonden vol dikke zwarte rook waardoor het niet mogelijk is om leerlingen te ontvangen. De school is dan ook gesloten. Ouder en verzorgers zijn middels een email op de hoogte gebracht van de situatie.

Wat de oorzaak is van de brand zal worden onderzocht. De politie sluit brandstichting niet uit.