Grote brand op industrieterrein de Baarge in Staphorst

Henry-Wallinga©-Brand-Baarge-Staphorst-08STAPHORST – Bij een zeer grote brand op industrieterrein De Baarge is maandagavond een loods volledig verwoest. De brand ging gepaard met flinke rookwolken waardoor het treinverkeer, tussen Zwolle en Meppel, over het vlakbij gelegen spoor werd stilgelegd.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het pand aan de Secretaris Trooststraat en werd direct flink opgeschaald. Brandweerkorpsen uit Meppel, Nieuwleusen, De Wijk/Koekange, Hasselt, Steenwijk, Zwolle Dalfsen en Heino hielpen bij het bestrijden van de brand.

Ondanks de grote inzet moet de loods, met daarin voornamelijk caravans en tenten, als verloren worden beschouwd. De politie vroeg aan de bewoners van Staphorst via een Burgernet-melding uit te kijken naar een tweetal licht getinte personen, beiden gekleed in een zwarte jas en donkere broek omdat er sprake zou zijn van brandstichting. Één van de twee zou ook een muts dragen en waren waarschijnlijk in het bezit van een koffer of jerrycan.

Mocht u iets gezien hebben dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.