Trein ramt stilgevallen auto op spoorwegovergang

Henry-Wallinga©-Ongeval-Spoor-Meppel-05MEPPEL – Op de spoorwegovergang aan de Reeststouwe is een trein in botsing gekomen met een auto. De trein, die vanaf station Meppel richting Zwolle reed, botste op een stilgevallen auto. De vijf inzittenden konden zich nog net op tijd in veiligheid brengen.

De auto was afgeslagen op de overgang en kon met geen mogelijkheid weer gestart worden. Een man, vrouw en drie kinderen hadden amper het voertuig verlaten of de aanstormende trein botste tegen de auto. Na de klap kwam de auto zwaar vernield in de spoorberm tot stilstand. De trein stond met lichte schade enkele honderden meters verderop, maar kon na een uitvoerige controle zijn weg weer vervolgen. De passagiers liepen anderhalf uur vertraging op door dit ongeval.

Medewerkers van Pro Rail en Strukton controleerden het spoor en de verdere infrastructuur maar hieraan was geen schade ontstaan. Na enkele geslaagde tests van de spoorwegovergang werd alles weer vrijgegeven. De totaal vernielde auto, die net iets meer dan twee weken in bezit was van de eigenaar, werd door een bergingsbedrijf weggesleept en afgevoerd. De verkeersongevallendienst zal het voertuig nog aan een controle onderwerpen waardoor deze was stilgevallen en niet meer gestart kon worden.