Zeer grote brand aan Spoorstraat in IJsselmuiden

Henry-Wallinga©-Brand-Spoorstraat-IJsselmuiden-13IJSSELMUIDEN – Een zeer grote brand heeft afgelopen nacht een bedrijfspand aan de Spoorstraat voor een groot deel in de as gelegd. De brand brak even na middernacht uit in het pand van bouwbedrijf “Felix”. Vanwege de vele meldingen die binnenkwamen op de alarmcentrale werd vrij snel opgeschaald.

Één minuut na de eerste alarmering werd middelbrand gegeven, vijf minuten hierna kwam al het sein “grote brand” en na een kwartier werd het opgeschaald naar “zeer grote brand”. Brandweerkorpsen van IJsselmuiden, Kampen, Zwolle en Elburg werden ingezet om de brand te bestrijden. Omdat er mogelijk asbest was vrijgekomen werden meetploegen van Raalte en Oldebroek ingezet om metingen te komen verrichten.

Om de brandweerwagens van het nodige bluswater te voorzien werd het groot water transport opgeroepen. Vanuit de IJssel werd water aangevoerd naar het brandadres. De Zwolseweg werd gedeeltelijk afgesloten vanwege de slangen die over de rijbaan lagen. Ook een groot gedeelte van het industrieterrein werd afgesloten vanwege de rook en de mogelijke aanwezigheid van asbest.

De voorlichter van de Veiligheidsregio IJsselland liet rond 04:20 uur via twitter weten dat het sein brandmeester was gegeven. De brandweer zal nog uren bezig zijn met de nabluswerkzaamheden. Wat de oorzaak is van de brand is nog onbekend. Een onderzoek hierna zal nog volgen.