Brand in berging kinder en jeugdpsychiatrie Karakter

Henry-Wallinga©-Brand-Karakter-Zwolle-10ZWOLLE – De Zwolse brandweer moest in de nacht van zondag op maandag uitrukken voor een flinke brand aan de Dokter Klinkertweg. Bij kinder- en jeugdpsychiatrie Karakter was brand ontstaan in een berging en was ondertussen al uitslaand.

De vlammen sloegen vanuit de houten berging al tegen het pand aan en dreigden naar binnen te slaan. Door snel optreden van de brandweer kon dit worden voorkomen, wel is de gehele berging met daarin gereedschap verwoest. Een gasfles kon tijdig uit de berging worden gehaald en is ter koeling in een nabij gelegen sloot gelegd.

De politie en een speciaal team van de brandweer zal onderzoek gaan doen naar de oorzaak van deze brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten.