Biggen omgekomen bij brand in varkensstal

Henry-Wallinga©-Brand-Varkensstal-Zwolle-11ZWOLLE – In een varkensstal aan de Nieuwendijk, in het buitengebied van Zwolle, is vanmorgen brand uitgebroken. Bij de brand zijn enkele biggen om het leven gekomen. De brand is veroorzaakt door een kachel.

De boer wilde zijn stal verwarmen en had een kachel geplaatst. Door onbekende oorzaak hebben de plafondplaten vlam gevat wat zorgde voor veel rook. De brand was snel onder controle. Om zeker te zijn dat het vuur uit was moest een flink deel van de plafondplaten worden verwijderd. Brandweerkorpsen van Zwolle, Nieuwleusen, Staphorst en Hasselt werden ingezet bij de brand.

De grote stal is door de brandweer geventileerd om de rook uit het pand te verdrijven. Een dierenarts is naar de stal gekomen om eventuele gewonde biggen te verzorgen.Alojamiento web

De brand ontstond bij een zogeheten luchtwasinstallatie. Die moet ammoniak uit de lucht van de stallen halen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.