Van de weg geraakte vrachtwagen geborgen

Henry-Wallinga©-Berging-Vrachtwagen-A28-Staphorst-05STAPHORST – Woensdagavond even na 21:00 uur is men begonnen met het bergen van de vrachtwagen die woensdagochtend door de ijzel van de weg raakte en in de sloot terecht kwam. Groot materieel werd ingezet om de trekker met oplegger uit de sloot te takelen.

Twee zware bergingsvoertuigen van bergingsbedrijven Hooikammer en Wolves en een kraan van kraanbedrijf Russcher klaarden de klus. In overleg met Rijkswaterstaat werd ’s morgens besloten dat het beter was om de bergingsoperatie uit te stellen tot ver na de avondspits.

Voor de berging werden twee rijstroken afgesloten. Om alle voertuigen op de juiste plek te krijgen werd een korte verkeersstop gehouden zodat er tijdelijk van alle drie de rijstroken gebruik gemaakt kon worden door de bergers. Een weginspecteur ving de weggebruikers ter hoogte van Staphorst op en reed stapvoets richting de ongevalslocatie.

De gehele operatie duurde ruim drie uur en verliep soepeltjes. De vrachtwagencombinatie stond zonder al te veel moeite weer op zijn wielen en werd direct van de snelweg gesleept. Ondertussen waren aannemers bezig om de berm weer netjes te maken en het wegdek te reinigen. Ook werden de anti kijkschermen en de lichtinstallatie weer opgeruimd zodat er al snel van het ongeval niet meer te zien was.

Gerelateerde artikelen: