Vrachtwagen in sloot door ijzel op A28 bij Staphorst

Henry-Wallinga©-Ongeval-A28-IJzel-Staphorst-02STAPHORST – Op de snelwegen A28 en A32 hadden tal chauffeurs en automobilisten de grootste moeite om hun voertuigen op de weg te houden. Bij Zwolle was al een vrachtwagen geschaard maar ook bij Staphorst gebeurde een ongeluk door de ijzel. Een chauffeur kon zijn vrachtwagen niet meer onder controle houden en kwam in een sloot terecht.

De chauffeur kon zelf uit de cabine klimmen en werd ondergebracht bij bergingsbedrijf Hooikammer. In overleg met Rijkswaterstaat werd besloten om de berging van het voertuig uit te stellen tot een later tijdstip. Gezien de verkeersdrukte en gevaarzetting was het niet verantwoord om direct tot een berging over te gaan. Het verkeer tussen Zwolle en Steenwijk kon stapvoets rijden op de spiegelgladde snelwegen.

Enkele passerende hulpdiensten die de vrachtwagencombinatie in de sloot zagen liggen stopten toch even om poolshoogte te nemen. Toen duidelijk werd dat alles in orde was vervolgden zij weer hun rit. Het ongeval en de ijsvorming op de snelwegen zorgden voor een file van enkele kilometers. De berging van de vrachtwagen zal vanavond na 21:00 uur plaatsvinden.