Fietser overleden na aanrijding op Werkerlaan

Henry-Wallinga©-Dodelijk-Ongeval-Werkerlaan-Hasselt-11HASSELT – Vrijdagavond rond middernacht is op de Werkerlaan een fietser overleden na een aanrijding met een auto. De jongeman reed vanuit Hasselt richting Stadshagen toen hij ter hoogte van de zandwinning van achteren werd aangereden door een automobilist.

Ondanks de snelle inzet van enkele passanten kwam alle hulp voor de jongen, een 14-jarige jonge uit Zwolle, te laat, hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De 26-jarige bestuurder van de auto uit Zwolle heeft aan het politiebureau een verklaring afgelegd. Daar moest hij volgens protocol ook een blaasproef doen en werd rijden onder invloed uitgesloten. De familie van het dodelijke slachtoffer is door de politie op de hoogte gebracht. Aan de familie en de getuigen werd slachtofferhulp aangeboden.

De Hasselter brandweer kwam ter plekke om de politie te assisteren. Een tweetal medewerkers van de verkeersongevallenanalyse zijn tot diep in de nacht bezig geweest met het sporenonderzoek. De fietser voerde vermoedelijk geen verlichting waardoor deze niet of te laat werd opgemerkt door de bestuurder van de auto.

Rond 03:00 uur was het onderzoek klaar en kreeg berger Hooikammer de opdracht om de betrokken auto af te voeren en te stallen. Het voertuig zal nog verder worden onderworpen aan een onderzoek. Een taxibus die het ongeval wilde passeren kwam vast te zitten in de berm en kon pas na het onderzoek en de berging door een collega worden bevrijd.Kalijn

Heb het te doen met de ouders familie en vrienden.
Maar er wordt al zo vaak gezegt dat er lantarenpalen moeten komen op de paralel maar er wordt nooit wat aan gedaan Door de gemeente die 6 tot 8 lantaren palen bij de rotonde hebben geen nut voor de rest van de weg en vind het schandalig dat er nog niks aan gedaan is

Voor de nabestaanden gecontroleerd met het verlies