Bijrijder gewond bij ongeval op Willemskade

Henry-Wallinga©-Ongeval-Willemskade-Zwolle-06ZWOLLE – Bij een forse aanrijding op de Willemskade is vrijdagavond om 22:10 uur een bijrijder van een personenauto gewond geraakt. De auto waarin de man zat reed samen met een andere auto weg bij de verkeerslichten. Plotseling verloor de bestuurder de controle over de auto waarna deze in een slip raakte.

De auto botste tegen de andere auto en kwam vervolgens met de bijrijderkant tegen een boom in de middenberm tot stilstand. De bijrijder kwam bekneld te zitten en is door de brandweer bevrijd. Hiervoor moest een deur en een gedeelte van de carrosserie worden weggeknipt met hydraulisch redgereedschap. De gewonde man is daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto en de inzittenden van de andere auto kwamen ongeschonden uit dit avontuur.

Een medewerker van de verkeersongevallendienst heeft een nauwkeurig onderzoek gedaan naar de mogelijke toedracht. Bergingsbedrijf Wolves heeft de twee voertuigen afgevoerd. Een gedeelte van de Willemskade was ter hoogte van de Westerlaan afgesloten voor het verkeer richting het centrum. Rond middernacht waren de auto’s geborgen en was het onderzoek afgerond.