Brand door broei bij afvalverwerkingsbedrijf Van Dijk

Henry-Wallinga©-Brand-Sisalstraat-Genemuiden-01GENEMUIDEN – Bij afvalverwerkingsbedrijf Van Dijk aan de Sisalstraat is vannacht brand ontstaan in een flinke berg afval. De brandmeldinstallatie van het bedrijf trad om 00:48 uur in werking en activeerde de sprinklerinstallatie.

Bij aankomst van de brandweer kwam veel rook uit de betreffende loods. Voor het bestrijden van de brand werden de blusgroepen van Genemuiden en Hasselt ingezet. Ook het watertransportsysteem van Hasselt werd opgeroepen. Mede dankzij het automatische blussysteem bleef de schade beperkt tot de berg afval. Het pand liep geen schade op.

De oorzaak van de brand is zeer waarschijnlijk broei. Enkele uren eerder werd er namelijk ook al een brandje ontdekt in dezelfde hal. Ook dit was ontstaan door broei.